• . 0 (850) 4665437   (0 850 INOKIDS)
  • . info@inokids.com
  •  
Kara deliğin ilk fotoğrafı yayınlandı! İşte çığır açan kara deliğin resmi
10 Nisan 2019
Kara deliğin ilk fotoğrafı yayınlandı! İşte çığır açan kara deliğin resmi

Kara deliğin ilk fotoğrafı İşte galaksinin merkezinde bizden 26000 ışık yılı uzaklıktaki kara deliğin fotoğrafı... Bu kare kara deliğin bugüne kadar çekilmiş ilk fotoğrafı. Bilim dünyasını heyecanlandıran bu fotoğraf uzayda yeni kapıları aralayacak.ABD Ulusal Bilim Vakfı, 2012'de bir kara deliğin çevresini gözlemlemek için kurulan Event Horizon Teleskobu'ndan (EHT) elde edilen 'çığır açıcı sonucu' eşzamanlı 5 basın toplantısıyla açıkladı. İlk kez bir kara deliğin fotoğrafı çekildi, bu gelişme 'astrofizikte büyük gün' olarak nitelendirildi.

Kara delik, Dünya'ya 53 milyon ışık yılı mesafedeki Başak (Virgo) Takımyıldızındaki M87 Galaksisi'nin merkezinde bulunuyor. Süper masif kara deliğin, 'olay ufku' olarak adlandırılan ve kütle çekiminin en güçlü olduğu eşik bölgesi fotoğraflandı. Event Horizon Teleskopu Direktörü Astrofizikçi Sheperd Doeleman, “Kara delikler evrendeki en gizemli objeler. Asla görülemez dediğimiz şeyi gözlemledik. Kara deliğin fotoğrafını çektik” ifadelerini kullandı.

Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Araştırma, Bilim ve İnovasyondan Sorumlu Üyesi Carlos Moedas, kara delik görüntüsünün insanlık için büyük bir bilimsel buluş olduğunu söyledi. Bilim tarihinin 'bu görüntü öncesi ve sonrası' olarak ikiye ayrılacağını belirten Moedas, "Bu projeye katkı sağladığı için Avrupa'yla gurur duyuyorum" dedi.

 

 


GENEL MERKEZ

Mecidiyeköy Yolu Caddesi

No:12 Trump Tower Kat:4

Daire:405 İç Kapı No:221

Şişli / İstanbul

 


E-BÜLTEN
E-Bültene Abone Olun!
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun!
Sizi Tanıyalım!

E-Bültene Başarıyla Eklendiniz.
SOSYAL AĞLAR

Copyright © 2016-2023   •   INOKIDS   •   Tüm Hakları Saklıdır