İnokids olarak tüm çocukların mucit olarak doğduğuna inanıyoruz.Bunu kendi çocuklarımızdan veya yakınlarımızın çocuklarından çok rahat gözlemleyebiliriz.Sordukları sorularla ve olaylara bakış açılarıyla bizleri her daim şaşırtmışlardır.Uçsuz bucaksız merakları karşısında ise çoğu zaman pes etmiş ve sorularını karşılıksız bırakmışızdır.
Aile olarak çocuğumuzun mucitliğin temel fonksiyonlarından olan merak,soru sormak,sorgulamak,denemek ve yanılmak gibi içgüdüsel davranışlarından kaçını tatmin edebildik.Aile olarak bunlara karşılık verebildiysek bile okulda bu meraklı ve mucit çocuklara göre bir eğitim ortamı yaratabildik mi?
İnokids olarak ilk atölyemiz olan Robotik Atölyemizden başlayarak son atölyemiz olan Mucit Atölyemize gelen sürece kadar çocuklarımız ortaya bir ürün koyabilmek için sahip olmaları gereken temel becerileri kazanmış oluyorlar.
Örnek vermek gerekirse;
Bir araba üretmek istiyoruz.Ve bu arabayı uzaktan komut vermek istiyoruz.Arabayı üretmek için yapmanız gereken aşamalar aşağıdaki gibidir:
-Arabayı 3 boyutlu tasarlamanız gerekir.Bunun için 3D Tasarım bilmeniz gerekir
-Arabanın motor ve elektronik aksamını yerleştirmeniz gerekir.Bunun için Robotik,Mekanik ve Elektronik bilmeniz gerekir.
-Arabanın hareket etmesini sağlayacak ve beyni olacak yazılımı yapmanız gerekiyor.Bunun için Kodlama bilmeniz gerekir.
-Son olarak ise uzaktan komut vremk için arabayla entegre çalışan bir uygulama geliştirmeniz gerekir.Bunun için ise Mobil Uygulama bilmeniz gerekir.
Gördüğünüz üzere bir araba ortaya koymak için yukarda belirttiğimiz becerilere sahip olmanız gerekli.
İnokids olarak 3D Tasarım,Robotik,Kodlama ve Mobil Uygulama becerilerini daha önce atölyelerimizde çocuklarımıza öğrettiğimiz için Mucit Atölyesinde araba örneğindeki gibi herhangi bir icat çıkarabilir seviyeye gelmiş oluyorlar.
Çocuklarımıza artık İCAT ÇIKAR! diyebiliriz.