Oyun programlama, oyun geliştirme işleminin bir alt konusudur. Profesyonel bir oyun için birçok nitelik ve yazılım bilgisi gerekir. Bunlar Yapay Zeka, veritabanı, fizik, ses programlama, simülasyon, modelleme ve grafiktir.
Tasarım
Bu aşamada oynanış fikirleri,senaryo fikirleri bulunur. Hangi özelliklerin olacağına karar verilinir. Yapay zeka,grafik düzeyi ve senaryoya karar verilinir. Programlama diline karar verilinir.
Üretim
Bu aşamada kaynak kodu yazılır. Yazılım ve Grafikle alakalı şeylerin %95'i bu bölümde halledilir. Artık sadece yazılımcılar değil aynı şekilde oyun grafikerleri en az yazılımcılar kadar önem kazanmıştır.
Testing
Bu aşamada oyun test edilir. Buglar ve exploitler gibi şeyler aranır. Bazı şirketler bu aşamada profesyonel testerlar çalışır bunlar genellikle bir sitede veya dergide oyun editörü olan kişilerdir.
Beta
Bazı şirketler oyun piyasaya çıkmadan önce daha çok bug raporu ve öneri almak için bedava beta(open beta) sürümü çıkartır. Günümüzde çoğu şirket bunu uygular.
Onarım
Bu aşamada rapor edilen buglar ve online bir oyunsa hileler ve açıklar düzeltilir ve onarılır. ve artık yayıncıya gönderilir.
Oyun programlamanın aşamalarıyla ilgili bilgi verdikten sonra İnokids olarak biz Oyun Programlama Atölyesi ile hangi aşamada çocuklara faydalı olacağız bunu anlatabiliriz.
Bir oyunu tasarlayabilmeniz için öncelikle 3 boyutlu tasarım dersini almış olmanız gerek.3 boyutlu düşünme becerisine sahip biri kolaylıkla oyun programlamanın tasarım aşamasını yapabilir.
Üretim yani kodlama kısmında ise algoritmik düşünme becerisine sahip olmanız gerek.Tasarım ve Kodlama kısmında sahip olmamız gereken becerileri önceki atölyelerde çocuklarımıza kazandııryoruz.Kodlama Atölyemizde çocuklarımız algoritmik düşünme becerisini kazanmış,3D Tasarım Atölyesinde ise 3 boyutlu düşünme becerisini kazanmış oluyorlar.Bu iki beceriyle birlikte artık Oyun Programlama Atölyesi'ne hazırlar.